Voor elk project een slimme steigerbouw oplossing

Afscherming

Een project kan op verschillende wijzen worden afgeschermd, namelijk sealen, afnetten en inpakken.

Sealen:
JBL Steigerverhuur is expert in het sealen van de bouwsteiger door middel van het aanbrengen van krimpfolie. Met het sealen van de bouwsteiger wordt het mogelijk om in slechte weercondities door te werken of overlast van stof bij straalwerkzaamheden of asbestverwijdering te voorkomen.

Wij sealen uw bouwsteiger met krimpfolie zodat een wind- en waterdichte werkomgeving wordt verkregen. Met onze speciale techniek zijn wij in staat om de krimpfolie als een nauwsluitend pak om de steigerconstructie aan te brengen. Na afloop van het project demonteren wij de krimpfolie en de steiger en voeren alle materialen af.

JBL Steigerverhuur heeft inmiddels veel ervaring opgebouwd in het bouwen en sealen van steigers voor het verwijderen van Asbest. Steeds vaker dienen bij zulke projecten de steigers te worden geseald om zo een containment te creëren waarin onderdruk ontstaat en de asbest volgens richtlijnen kan worden verwijderd.

Afnetten:
Bij sommige werkzaamheden is het voor de veiligheid noodzakelijk om de steiger af te netten. JBL steigerverhuur zorgt er voor dat de steiger dan wordt voorzien van netten. Dit voorkomt vallende materialen naast de steiger. Als het vrijkomende materiaal verdwijnt via de steiger i.p.v. heel gevaarlijk ernaast.

Het afnetten van steigers wordt vaak gedaan wanneer er veel passanten worden verwacht. Voor deze mensen is de veiligheid dan gewaarborgd. We beschikken ook over netten die 90% wind en water reducerend zijn. Deze netten zijn uitermate geschikt voor het beschermen van de werkzaamheden tegen weersinvloeden als zon, regen en wind.