Voor elk project een slimme steigerbouw oplossing

Kasteel in Well - Emerson College

Kasteel Well

In opdracht van dakdekkersbedrijf Verkoelen uit Weert hebben wij kasteel Well op de binnenplaats steigers gemonteerd. Daarnaast is het gehele kasteel aan de buitenkant, vanuit de gracht tot aan de dakvoet, voorzien van all-roundsteigers. De steigers zijn gemonteerd voor het verwijderen van alle pannen van het gehele kasteel en daarna is het gehele dak voorzien van nieuwe leien. 

Voor de aan en afvoer van alle pannen en leien is er speciaal een werkbrug gebouwd van steigers omdat de stenen toegangsbrug het gewicht niet aankon. 

Om de eerste ronde steigers om het kasteel mogelijk te maken is er gebruik gemaakt van een werkbootje (zie foto). Werken met het bootje was vaak een lastige klus, het water was namelijk op verschillende plaatsen 1,50 meter diep.

Binnenplaats kasteel Well Binnenplaats kasteel Well Renovatie daken verloopt voorspoedig Bordes trappentoren binnenplaats Montage puinvangers Montage aanvoerbrug Montage steigers buitenzijde kasteel Montage steigers vanaf beneden waterpijl Montage steigers buitenzijde kasteel Montage aanvoerbrug Speciale lichte vrachtauto i.v.m. smalle poorten en brug Speciale smalle vrachtauto Werkbootje

Het gehele werk is in het voorjaar 2014 opgestart (zie foto's) en na de zomer 2014 opgeleverd.