Voor elk project een slimme steigerbouw oplossing

Schilderen in de winter met gesealde steiger

Gesealde steiger van JBL

Het schoolgebouw van ROC De Leijgraaf in Veghel wordt momenteel door Bressers Schilderwerken uit Ravenstein volledig opnieuw opgeschilderd. De kozijnen worden waar nodig hersteld. Plaatwerk en dorpels worden vervangen. Op de stenen muren wordt een speciale verf (Keim) aangebracht. Niet echt een klus om in de november maand mee te beginnen zou je zeggen.

Gesealde steiger van JBL Vrije toegang tot het gebouw Gesealde steiger van JBL Verwarmen krimpfolie Schilderen vanaf de gesealde steiger van JBL Zicht op de steiger met krimpfolie Speciale constructie boven op het dat Vrije muur om te kunnen schilderen

JBL Steigerbouw heeft speciaal voor deze klus een smalle renovatie steiger gebouwd. Vervolgens hebben zij deze steiger volledig ingeseald met zo’n ruim 1200 m2 krimpfolie. Deze krimpfolie wordt door middel van warmte aan de steiger vast bevestigd en strak getrokken. Door er met een brander langs op te gaan komt het materiaal strak te staan en gaat het bij wind niet klapperen.

Bovenop het dak heeft JBL Steigerbouw een speciale constructie gemaakt waardoor het geheel waterdicht gemaakt is. Tevens biedt het aan de schilders voldoende werkruimte om de muren bovenaan te schilderen. De speciale Keim verf dient er onder een bepaalde temperatuur op gebracht te worden en zelfs dit is mogelijk doordat er heaters onder worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er in de ruimte tussen de muren en de krimpfolie een ideale temperatuur voor alle schilderwerkzaamheden. Tevens natuurlijk ook een fijn werkklimaat voor de schilders zelf. Voor het schildersbedrijf een ideale klus want deze kan onder alle weersomstandigheden doorgaan. Wind, regen of vorst hebben geen invloed op dit karwei.

JBL Steigerbouw heeft dus niet alleen voor elke klus een prima steiger oplossing maar ook nog eens en oplossing die aangepast is op de weersomstandigheden.