Voor elk project een slimme steigerbouw oplossing

Droog restaureren dankzij steiger met lamitec netten.

Steiger restauratie molen

De Witte molen is de oudste van de nog bestaande twee windmolens in Nijmegen. Hij staat aan de Looimolenweg, ruim een kilometer buiten het centrum, op de heuvelrand die hier uitzicht biedt over de Nijmeegse wijk de Wolfskuil. De molen dateert van 1760. En staat sinds 1967 op de lijst van monumenten.

Steiger resstauratie molen Steiger restauratie molen Steiger restauratie molen

In 1974 werd de molen opgekocht door de gemeente Nijmegen, welke na het overlijden van de molenaar in 1955 stil was komen te staan als korenmolen. Sindsdien hebben er regelmatig diverse restauratie werkwerkzaamheden plaats gevonden.

Op dit moment wordt de molen, door aannemer Van Dinther uit Schaijk weer gerestaureerd. Zo wordt het oude stuc- en voegwerk verwijderd. Houten delen van de kap worden vervangen en uiteraard wordt er nieuw voeg- en stucwerk aangebracht. Om deze werkzaamheden goed te laten verlopen heeft JBL steigerverhuur een praktische steiger gebouwd, welke is voorzien van lamitec netten. Deze netten reduceren voor 90% wind en water, waardoor de werkzaamheden onder bijna alle weersomstandigheden doorgang kunnen vinden.

Tevens zorgen de lamitec netten er voor dat het nieuw opgebrachte voeg- en stucwerk niet direct weer beschadigd kan raken door weersinvloeden.