Voor elk project een slimme steigerbouw oplossing

Steigers opbouwen en direct afbreken bij Vie Curi Ziekenhuis in Venlo

Steiger opbouwen

Het Vie Curi Ziekenhuis in Venlo moet economischer worden ingedeeld en daarom wordt er op dit moment verbouwd. Deze verbouwing houdt in dat 2 vleugels die momenteel alleen op de begane grond met elkaar verbonden zijn, nu via de overige verdiepingen eveneens worden verbonden. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moeten de balkons aan de uiteinden van de vleugels, verwijderd worden.

Steiger bouwen Steiger bouwen Steiger bouwen Steiger bouwen

Om de balkons te kunnen verwijderen moeten er steigers rondom heen gebouwd worden. Op zich geen bijzondere klus, zei het niet dat het Vie Curi Ziekenhuis in Venlo hoge eisen stelt omtrent de veiligheid. Aangezien er een last van ruim 4000 kilo over delen van het ziekenhuis wordt getild.

De moeilijkheidsgraad van deze klus zit in de onderlinge samenwerking tussen verschillende partijen. JBL Steigerbouw heeft de steiger geplaatst. Vervolgens moeten de balkons verankerd worden met de hijskraan om daarna het beton los te snijden. Wanneer het blok beton eruit gehesen wordt mag het natuurlijk niet tegen het gebouw en ook niet tegen de steiger worden gestoten. Als de betonblok verwijderd is, dan moet de steiger afgebroken worden, om vervolgens het volgende balkon te kunnen verwijderen.

De communicatie tussen aannemer, verantwoordelijke sloper, het ziekenhuis zelf en JBL Steigerbouw dient perfect te verlopen om een zulke precisie klus goed te laten verlopen.

En dat JBL Steigerbouw ook voor deze steiger de slimmer oplossing heeft, bewees zich doordat de klus perfect verliep en precies volgens afspraak in één dag gereed was.